Köttfärsgryta från Texas

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Servera köttfärsgrytan med mjuka tortillas, kokt ris, en klick yoghurt och en vitkålssallad

Ingredienser

  • 250 g köttfärs
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 lök
  • 4-5 stjälkar selleri
  • 2 paprikor, röd och grön
  • 2 dl vatten
  • 1 burk konserverade röda bönor à 400 g
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1/2-3/4 dl hackad grön chili
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen i margarinet i en gryta. Smula sönder färsen med en gaffel.
    2. Skala löken. Skiva lök och selleri. Skär paprikorna i bitar. Lägg i lök, selleri och paprika och rör om.
    3. Tillsätt tomater, vatten, avrunna bönor, grön chili, chilipeppar och salt. Låt grytan koka på svag värme ca 15 min.
    4. Smaka av grytan. Krydda ev med mer chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben