Köttfärsgryta i ugn

Serverar: 2-4 portioner

En mustig, mycket god och lättlagad variant av köttfärsgryta i ugn. En gammal allt-i-ett favorit hos oss. Oxfärs i grytan är extra gott, älgfärs likaså. Kryddorna kan varieras. Servera med ett gott bröd och ost därtill. Varför inte göra dubbel sats på en gång?

Ingredienser

  • 7-8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 400 g köttfärs (gärna ox- eller älgfärs)
  • Smör
  • 2 oxbuljongtärningar
  • ½ -1 tsk salt
  • ½ -1 tsk rosépeppar
  • ½ -1 tsk örtkrydda (t.ex. dragon, basilika, + ev. viltkrydda)
  • 2 msk tomatpuré
  • Paprika (pulver) och persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen, morötter och lök.
    2. Fräs löken guldgul.
    3. Fräs sedan köttet hastigt i het panna. (det behöver inte bli alltför finfördelat).
    4. Varva potatis, morötter, lök och köttet i en hög eldfast form.
    5. Lägg buljongtärningarna i stekpannan tillsammans med 5-6 dl vatten och koka upp.
    6. Blanda ner tomatpuré och kryddor.
    7. Häll buljongen i formen så att översta potatislagret täcks.
    8. 200 grader, 50-60 minuter (till potatisen är mjuk)

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    gudrunlundstedt 28 mars 2010

    Jättegod gryta. Rosepeppar gjorde susen

    snozan 10 november 2011

    Väldigt gott och lättlagat =) Nästan som sjömansbiff fast godare eftersom jag inte gillar öl.Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben