En mustig, mycket god och lättlagad variant av köttfärsgryta i ugn. En gammal allt-i-ett favorit hos oss. Oxfärs i grytan är extra gott, älgfärs likaså. Kryddorna kan varieras. Servera med ett gott bröd och ost därtill. Varför inte göra dubbel sats på en gång?
Ingredienser
7-8 potatisar
2 morötter
2 gula lökar
400 g köttfärs (gärna ox- eller älgfärs)
Smör
2 oxbuljongtärningar
½ -1 tsk salt
½ -1 tsk rosépeppar
½ -1 tsk örtkrydda (t.ex. dragon, basilika, + ev. viltkrydda)
2 msk tomatpuré
Paprika (pulver) och persilja till garnering
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen, morötter och lök.
- Fräs löken guldgul.
- Fräs sedan köttet hastigt i het panna. (det behöver inte bli alltför finfördelat).
- Varva potatis, morötter, lök och köttet i en hög eldfast form.
- Lägg buljongtärningarna i stekpannan tillsammans med 5-6 dl vatten och koka upp.
- Blanda ner tomatpuré och kryddor.
- Häll buljongen i formen så att översta potatislagret täcks.
- 200 grader, 50-60 minuter (till potatisen är mjuk)
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegod gryta. Rosepeppar gjorde susen
Väldigt gott och lättlagat =) Nästan som sjömansbiff fast godare eftersom jag inte gillar öl.Tack för ett bra recept.