Köttfärslimpa à la Phuket

Serverar: 4 portioner

Ett gott recept från med inslag av Thailand och Sverige.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • ½ dl osötat ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 10 rosépepparkorn, krossade grovt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 1 dl vatten till bräsering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut potatismjölet i lite vatten och låt ströbrödet svälla i resten.
    2. Hacka löken väldigt fint och stek i lite matfett. Får inte ta färg. Späd med vatten och låt koka mjuk. Mosa löken till purè eller kör med handmixer.
    3. Smörj ett ugnssäkert fat.
    4. Blanda färsen med ströbröd och lök. Rör ner äggen och blanda till en smet. Rör sist i rosépeppar och salta och peppra. Vält upp på fatet och forma till en jämn köttfärslimpa. Ställ in köttfärslimpan i ugnen och sänk värmen till 175°. Stek i en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben