Köttfärslimpa à la Tex Mex

Serverar: 4 portioner

Jättegod och mycket lättlagad köttfärslimpa som jag själv komponerat ihop, då jag tröttnade på den klassiska "vanliga" limpan!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 burk crème fraiche paprika & chili
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 påse riven ost texmex
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop nötfärsen, ägget, crème fraichen och kryddmixen i en bunke och blanda ihop allt ordentligt. Lägg färsen på ett smort ugnssäkert fat och forma till en limpa. Gör ett litet "dike" överst i limpan och häll i så mycket ost du vill ha. Fyll sedan över med färsen.
    2. Sätt in fatet mitt i ugnen i cirka 50-60 minuter.
    3. Jag brukar servera med potatis, grönsaker och brun sås. Kan även tänka mig att det skulle passa med ris alternativt klyftpotatis och taco sauce till!
    4. Jag blir jätteglad om ni vill skriva en kommentar vad ni tycker, eller sätta ett betyg. Tack på förhand :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben