Köttfärslimpa i ugn

Serverar: 4 portioner

Köttfärslimpa i ugn

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 gul lök
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC. Tärna lök och fräs i matfett. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
    2. Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25 minuter. Servera med kokt potatis, sås smaksatt med fonden och lätt förvällda broccolibuketter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    susannest 12 januari 2013

    gud vad enkel och gott blev det också

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben