Köttfärslimpa med äpple och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här köttfärslimpan är jättegod tycker jag.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 3 msk riven lök
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äpple, rivet
  • 1 pkt tärnat bacon, ca 150 g
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Mosa potatisen med en gaffel, tillsätt lök, mjölk eller vatten, ägg, salt och peppar. Låt stå en stund.
    2. Tillsätt därefter köttfärsen. Platta ut köttfärsen i en ugnsform. Lägg på bacon och det rivna äpplet och strö på persilja. Rulla ihop färsen (som en rulltårta).
    3. Sätt in köttfärslimpan i 175º varm ugn i ca 45 minuter.
    4. Servera gärna med potatis, brunsås, ärter och morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 24 september 2009

    Tack för receptet. Det blev kanongott. Serverade med kokt potatis, hemgjord gräddsås och kokt broccoli.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben