Köttfärslimpa med äpple och saltgurka

Serverar: 4 portioner

Köttfärslimpa i en liten ny tappning med äpple och saltgurka i som serveras med potatis och en god sås. En höstigt god middag.

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl lättöl
  • 2 malda lagerblad
  • 1 msk finmald svartpeppar
  • 20 g salt
  • 2 äpplen
  • 100 g inlagd saltgurka (8 cm långa)
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk torkad timjan
  • ½ krm muskotnöt
  • 3 dl grädde
  • 1 msk socker
  • ½ dl kalvfond
  • 30 g smör
  • Servering
  • 600 g potatis
  • Svartvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 140 grader.
    2. Blanda lättöl och ströbröd i en bunke. Blanda ihop salt, svartpeppar och lagerblad. Skiva äpplen i cm stora kuber och dela gurkan i tre bitar.
    3. Blanda köttfärsen med ströbrödet. Tillsätt gurkbitarna, äpple och kryddmixen i färsen.
    4. Smöra en brödform och tryck ner köttfärsen. Grädda i ugnen i 40-60 minuter.
    5. Koka potatisen.
    6. Strimla löken och vitlöken fint. Stek med smör och socker i en gjutjärnspanna tills löken blir gyllenbrun. Tillsätt timjan, muskotnöt, grädde och kalvfond. Låt allt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt.
    7. Servera köttfärslimpan med potatis, sås och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 5 februari 2013

    Mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben