Köttfärslimpa med kantareller och senapsstuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härlig vardagsmat med goda smaker.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 4 skivor formfranska
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 paket bacon
  • 300 g kantareller
  • 1 dl persilja
  • Smör till stekning
  • Senapsstuvad potatis
  • 400 g kokt potatis
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk grönpeppar
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk söt, grov senap
  • 1 dl syltlök
  • Salt
  • itpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt.
    3. Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.
    4. Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form. Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.
    5. Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.
    6. Senapsstuvad potatis: Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, blanda i lök och grönpeppar. Pudra i mjölet. Häll i mjölken och vispa tills du får en slät sås. Späd eventuellt med mer mjölk om du tycker såsen blir för tjock. Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner senapen, smaksätt med salt och vitpeppar. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Rör ner syltlöken. Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben