Köttfärslimpa med oliver

Serverar: 6 portioner

Har du bråttom? Platta ut köttfärsen i en långpanna, så är färsen färdig på halva tiden. Sedan kan du skära “biffar” och servera. Bra om man är många.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 10 gröna oliver, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tärning nötbuljong
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl ägg
  • 140 g bacon
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Blanda färsen med hackade oliver, salt, peppar och tomatpuré.
    3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg. Låt svälla 5 minuter.
    4. Blanda ströbrödet med färsen.
    5. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen. Forma en limpa i en lättsmord ugnsform.
    6. Täck med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
    7. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben