Köttfärslimpa med riven morot och äpple

Serverar: 4 portioner

En matig och festlig köttfärslimpa som får extra saftighet av riven morot och äpple.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl ljus öl
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 ägg
  • 4 morötter
  • 2 äpplen
  • 15 g salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 20 g smör
  • 6 rödlökar
  • 4 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • Servering
  • 1 huvud isbergssallad
  • Kokt potatis
  • Ev lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda öl, ströbröd, ägg, senap, svartpeppar och salt. Riv ner äpple och morot med hjälp av ett rivjärn i ströbrödet.
    3. Blanda i nötfärsen och fläskfärsen i ströbrödet och blanda till en jämn smet.
    4. Forma färsen till en 25 cm lång, 5 cm tjock och 10 cm bred limpa. Baka i ugnen i 40-60 minuter.
    5. Skala och skär av toppen och botten på löken, skär ett kryss på toppen av löken. Fördela smöret över löken och smula lagerbladen på toppen. Salta och peppra. Baka i ugnen i 60-80 minuter.
    6. Ta ut köttfärslimpan och häll av den överblivna köttskyn som bildas i ugnsformen i en liten kastrull och slå på grädde. Koka upp och smaka av med salt.
    7. Skiva upp köttfärslimpan, lägg de bakade lökarna tillsammans med köttfärslimpan och slå gräddsåsen över. Servera med kokt potatis, sköljd sallad och ev lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben