Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

God paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g margarin
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g köttfärs
  • 1 burk champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1- 2 dl riven ost
  • ca 1- 2 msk tomatpuré
  • ca 1 dl grädde
  • salt, peppar och andra kryddor som du tycker om
  • Instruktioner

    1. (om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)
    2. Pajdeg: Hacka samman mjöl, salt och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och ev ägg. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform (ca 23 cm). Nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i ca 30 min. Förgrädda i 225 grader ca 15 min.
    3. Fyllning: Stek köttfärs, lök och champinjoner. Krydda, rör ner tomatpuré och grädde (kan också spädas med vatten om det behövs). Låt köttfärsröran puttra en stund och blanda sedan i riven ost. Häll köttfärsblandningen i pajskalet och grädda i ugn ca 20- 30 min.
    4. Servera med en god sallad.(om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben