Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

God till både vardag som fest!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram margarin 2 msk vatten
  • 300 gram köttfärs
  • 50 gram rökt skinka
  • 3 msk margarin
  • 1/2 dl tomatpué
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, margarin och vatten till en deg. Låt sen stå kallt en stund. Tryck sen ut i rund, normalstor pajform och förgrädda 10 min. i 225 grader.
    2. Hacka löken och strimla skinkan. Bryn köttfärsen i margarinet. Blanda ner lök, skinka och pressad vitlök och låt fräsa med. Rör ned tomatpure´, soja och oregano. Häll på buljongen. Låt röran koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg röran i pajskalet. Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde. Häll över pajen och strö sen över osten.
    4. Ugn: 200-225 grader ca 35 minuter

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben