Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Denna köttfärspaj gjorde jag hemma och hade med oss till Funäsdalen i höstas. Den smakade förträffligt - om det sen berodde på att den åts efter en härlig dagsvandring eller att den faktiskt smakar gott vet jag inte.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk tomatpure
  • 2 pkt kyld smördeg
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen i marg. Ta upp den och fräs tunt skivad purjo och svamp i bitar. Blanda ner köttfärsen. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör ner creme fraiche och tomatpure. Låt puttra en stund. Smaka av. Smörj en stor pajform eller flera små portionsformar. Klä botten och kanterna med smördeg. Nagga botten och häll i köttfärsröran. Täck med ett lock av smördeg. Nyp ihop kanterna. Dekorera gärna med tex blad eller blomma av deg. Pensla med äggula.
    2. Grädda pajen i 225 g tills degen är frasig och har fin färg.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben