Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och mättande paj.

Ingredienser

  • 4 hg köttfärs
  • 1 purjo
  • 100 gr champinjoner
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl Creme fraiche
  • 2 tomater
  • Riven ost
  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 125 gr margarin
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • 1 krm ättiksprit
  • Instruktioner

    1. Bryn purjon lite grann, stek köttfärsen. Häll i champinjonerna (burk ). Tillsätt vattnet och tomatpuren. Krydda.
    2. Låt puttra en stund. Smaka av. Sist rör man i Creme Fraichen men låt inte såsen koka utan låt bara den bli varm.
    3. Förgrädda pajskalet så den får lite färg 225 gr. Häll köttfärssåsen i pajskalet. Lägg på färska tomater och strö riven ost över. Grädd i ugnen i 225 gr i ca 20 min.
    4. Servera en grönsallad som tillbehör

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben