Köttfärspaj

Serverar: 4-5 portioner

En god och mättande paj med dubbla fyllningar.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g mjuk margarin
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning 1
  • 400 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk margarin
  • Fyllning 2
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Lägg vetemjölet i en skål och rör i margarin och ost. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila 1 timma i kylskåpet.
    2. Om man gör pajdegen i matberedare behöver den inte vila, utan det går bra att klämma ut den i en ugnssäker form. Hacka med en gaffel i pajskalet och grädda 20 minuter i 225º.
    3. Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs under omrörning. Pressa i vitlök och krydda. Koka under lock ca: 10 minuter.
    4. Smält fettet i en kastrull på svag värme och rör ner vetemjöl. Tillsätt grädde och rör om såsen kokar upp. Rör sedan i ost och krydda. Häll i fyllning 1 och därefter fyllning 2 i pajskalet. Grädda 25 minuter i 225 º

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben