Serverar: 4-5 portioner
Tid: 1 timme
Favoritpajen i vårt hushåll. Lite sting i smaken!
Jag gör degen i matberedare så det enda jag tänker på är att göra mindre bitar av smöret, annars så trycker jag bara på knappen. Tryck sedan ut degen i pajformen, en ganska djup används här hemma. Ställ sedan i kylen i ca 30 minuter. Gör nu fyllningen. Fräs köttfärs och lök (och paprika), om du väljer att göra tacopaj så tillsätt nu kryddorna och vattnet, låt puttra. Om inte tacokrydda används så saltar och pepprar jag. Häll sedan i fyllningen i pajskalet, lägg den skivade tomaten på köttfärsen. Smeta sedan ut crème fraichen och sedan på med riven ost. En smaskigt tjockt onyttigt lager har vi här hemma. Grädda den i nedre delan av ugnen i 225 grader i ca 25 min. Serveras med en god sallad till. Lycka till och smaklig måltid!
Inte så tokig. Ungarna tyckte den var lite het men med gurkbitar till så blev den bra. Gjorde tacovarianten. Kommer nog att göra den igen. Ev, provar jag då att ta en ½ burk créme fraiche med chili och paprika och en ½ naturell créme fraiche. Den var ju så enkel att göra och det gillas skarpt här i familjen.