Köttfärspaj

Serverar: 8 portioner

En enkel och god köttfärspaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 gr smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 6 hg köttfärs
  • ca 1 dl chilisås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pkt riven mild ost
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Bryn köttfärsen. Blanda köttfärs, chilisås, gräddfil, vitlök, salt och peppar. Bred ut detta i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten. Grädda i 225 grader i 20 minuter.
    2. Gott att ha till är sallad och bröd.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (3)

    Erajscha 15 september 2008

    Vad gör det här receptet till ett Gi-recept?

    lisled 15 september 2008

    GI? Jag har inte kryssat i att det är GI.

    JaneJenny 6 maj 2012

    Riktigt god och enkel att göra. Denna kommer jag att göra flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben