Köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God köttfärspaj

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr margarin eller smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 gram nötfärs
  • 100 gram bacon eller rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 3 röda paprikor
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl créme fraiche
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen till en rund kaka, låt vila i 3o min i kylskåp. Då degen vilar, tillred fyllningen.
    2. Skär bacon eller skinkskivorna i strimlor. Fräs dem med färsen i en stor stekpanna. Skala och hacka löken, tillsätt dem i stekpannan.
    3. Tärna paprikan och tillsätt dem plus de andra ingredienserna utom créme fraiche. Låt allt sjuda i ca 5 min och bland i créme fraiche.
    4. Häll röran i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär eller sporra ut remsor ca 1 cm breda. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en remsa runt kanten. (Det ska inte vara någon pajdeg i botten av pajen).
    5. Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen i ca 25 min på 225 grader. Servera pajen varm med en grönsallad, vitt vin eller mjölk.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben