Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik med rökt ton av skinka

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • ca ½ cm tjock skiva rökt herrgårdsskinka
  • 3 - 4 msk Heinz tomatketchup
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soya
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
  • (Kryddorna är bara uppskattningar , använd tills det blir gott)
  • Äggstanning
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ägg
  • 2 - 3 dl riven ost , gärna Västerbotten
  • Instruktioner

    1. Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i en matberedare. Dela gärna smöret i bitar innan, så går det lättare. Först blir allt smuligt, kör då lite till, tills det blir en klump deg. Tryck ut i ett pajskal, och picka med en gaffel i botten. Sätt folie längs kanterna och förgrädda 10 min i 225 grader.
    2. Hacka lök och tärna skinkan. Fräs lök, skinka och färs tills det fått färg och färsen är smulig. Krydda efter behag.
    3. Ta ut pajskalet och ta bort folien. Fyll på med köttfärsröran. Häll på äggstanningen, och strö till sist över den rivna osten.
    4. Grädda ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
    5. Pajen går också att göra i förväg och värma.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben