Köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En god kötfärspaj. Servera gärna med sallad

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin eller smör
  • ¾ dl kesella
  • Fyllning
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk margarin eller smör
  • 100 g svamp
  • 400 g köttfärs
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning (kött eller grönsaks)
  • ½ dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en skål. Lått matfettet bli rumsvarmt och skär i mindre bitar. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 min.
    2. Grädda pajskalet i 200 grader i 10-12 min tills det fått fin färg.
    3. Skala och hacka löken, skiva svampen. Hetta upp en stekpanna med margarin, fräs allt. Lägg över på ett fat.
    4. Bryn färsen i omgångar. Tillsätt svamp och lök. Skär paprikan i tärningar, blanda ner den. Smaksätt med kryddor. Strö över mjöl och späd med vatten. Häll i chilisåsen. Smula ner buljongtärningen. Smaksätt med timjan och salt. Lått koka up och puttra cirka 5 minuter.
    5. Häll röran i pajskalet, strö över riven ost och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
    6. Servera med en god sallad. Lycka till!

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben