Köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket populär lunchpaj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1-1½ tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk soja
  • 1 dl persilja
  • 1½ dl gräddfil
  • 100 g lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och ställ den kallt ca en timme. Klä en pajform med degen och grädda 15 minuter i 225 grader.
    2. Gör under tiden fyllningen.
    3. Hacka lökarna och stek dem mjuka i matfettet, ta upp och lägg löken i en skål. Bryn och smaksätt köttfärsen, lägg över i samma skål som löken.
    4. Skiva champinjonerna och fräs dem i matfettet. Tillsätt vetemjöl och rör om, häll på vattnet under fortsatt omrörning. Tillsätt senap, soja, finhackad persilja och gräddfil och låt koka några minuter. Häll ner färsblandningen och rör ihop alltsammans.
    5. Töm röran i det förgräddade pajskalet och strö över den rivna osten.
    6. Grädda ca 15 minuter i 225 graders värme.
    7. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Kajenn 7 juli 2009

    Här åt vi festmat mitt i veckan! Åååh så gott det var! Den här pajen gör vi snart igen. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben