Köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • Pajdeg
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 1 krm salt
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning 1
  • 400 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Fyllning 2
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk sparris med spad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen,Låt den vila svalt en stund. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Gör fyllning 1, bryn köttet & löken i fett, krydda med salt och peppar samt vitlöksklyftorna. 4. Gör fyllning 2, smält margarinet och tillsätt mjölet. Låt det koka en liten stund. Häll i sparrisspadet, osten och grädden, lite åt gången och rör om hela tiden, krydda med salt & peppar.Lägg i sparrisbitarna. 5. Tag en smord eldfast form och platta ut halva degen och grädda i ca 10 min. 6. Fyll sedan formen med köttfärsblandningen och ovanpå den sparrisstuvningen. Resten av pajdegen läggs som ett lock. 7. Pensla pajen med uppvispat ägg och grädda i ca 30 min till den fått fin färg. Servera med sallad och bröd. Lycka till!

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben