Köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 18 minuter

Inte provat än...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g matfett
  • 1½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk matfett
  • ½ purjo
  • 1 palsternacka
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ner matfett, tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, ca: 24cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
    2. Fräs köttfärsen smulig i matfett. Skölj och strimla purjon. Skala och riv palsternackan. Låt purjon och palsternackan fräsa med köttfärsen. Rör i tomatpuré och krydda med salt och peppar och oregano.
    3. Häll köttfärsfyllningen i pajskalet, strö över hackad paprika. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Grädda i 200 grader ca: 40 minuter.
    4. Tid ca: 1,30 tim.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben