Köttfärspaj á la Ann-Marie

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Äggstanningen gör att den blir kletig o god. Perfekt bjudmat.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 150 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Sås
  • 8 hg nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 dl köttbuljong
  • soja
  • ketchup
  • peppar
  • salt
  • oregano
  • Äggstanning
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 påse gratängost
  • oregano
  • 2-3 skivade tomater
  • Instruktioner

    Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i ugnsform. Grädda i 10 minuter i 225 grader. Fräs färsen, krydda och blanda i den hackade löken och buljongen. Ketchup och soja blandas också i efter tycke och smak, jag tar gärna mycket. Puttra ihop allt i ca 15 minuter, och slå blandningen i det gräddade skalet. Vispa ihop ägg och grädde, i med osten och mycket oregano. Täck färsen med äggstanningen. Toppa med skivade tomater. In i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Servera med sallad o vitt bröd.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben