Köttfärspaj à la Mexiko

Serverar: 4-6 portioner

Välj själv hur het du villa ha pajen. Om du vill balansera hettan så servera extra limeklyftor och kanske en klick turkisk yoghurt bredvid.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör el margarin
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 2 tomater
  • 300 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk torkad oregano
  • 125 g konserverade kidneybönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 droppar tabasco eller efter smak
  • 2 dl riven smakrik ost
  • Garnering
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • Persilja
  • Gul chilifrukt,ev
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt vila kallt 30 min.
    2. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn färsen tills den smular sig. Tillsätt oregano, bönor, tomat, tomatpuré och lite tabasco. Låt röran puttra 15 min.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader.
    4. Garnering: Skala avokadon. Skär avokado och lime i tunna klyftor, strö persilja och lägg en gul chilifrukt ovanpå den färdiga pajen.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben