Köttfärspaj a la Sofi

Serverar: 4 portioner

Nånting jag blandade ihop en dag av grejer jag hade hemma. Blev rätt så gott och var ganska enkelt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Köttfärsblandning
  • Ca 400 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 400 g skivade chaminjoner
  • 500 g passerade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 påse tacokrydda original
  • 1 buljongtärning
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja gärna med köttfärsblandningen så den får stå och puttra ett tag. Hacka lök och fräs till den en stund, häll sedan i köttfärsen och låt den brynas.
    2. Häll i champinjonerna sen resten av ingredienserna. Låt det stå och puttra ett tag.
    3. Blanda alla ingredienser till pajdegen och blanda det till en smidig deg. Låt den stå kallt en liten stund.
    4. Smörj en pajform och tryck ut pajdegen i den.
    5. Nagga. In i ugnen på 200 grader och förgrädda i 15 min.
    6. Låt färsen och pajskalet svalna, lägg sedan i fyllningen och häll över lite riven ost. In i ugnen 200 grader i ca 5-10 min, eller tills osten smält. Servera med lite sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben