Köttfärspaj från Amerika

Jättegod köttfärspaj med guacamole, där degen bytts ut mot en risblandning.

Ingredienser

  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl långkornigt ris
  • 50 g philadelphiaost
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • Till stekning
  • smör eller margarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Guacamole
  • 2 avocado
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 klyfta gul lök, finhackad
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och smör. Lägg i riset och sjud på svag värme under lock i ca 20 minuter. Låt riset svalna. Vispa upp ägget och blanda ner i riset. Smörj formen med phiadephiaosten, bred ut riset i den smorda formen. Tryck upp på kanterna.
    2. Stek köttfärsen i smöret. Tillsätt vitlök, soja, salt och kryddor. Späd med vatten och låt sjuda några minuter. Låt svalna något. Vispa ägget lätt och rör ner det. Lägg färsen i formen på riset. Grädda i 175grader i 25 minuter.
    3. Gör under tiden guacamolen: Mosa avocadon med citronsaften. Blanda med lök, vitlök och lite salt. Rör ner crème fraichen.
    4. Tag ut pajen ur ugnen, bred ut guacamolen på färsen, och grädda ytterligare 5 minuter.
    5. Klart att serveras med en fräsch sallad. Eventuellt kan en del av guacamolen sparas och serveras som en sås till.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (3)

    tina85 21 februari 2009

    God och annorlunda typ av paj! Tack för ett bra recept!

    seregantpepper 21 februari 2009

    Ja, visst är den speciell? På ett bra sätt. Det är kul att variera sig lite och komma bort från det "gamla vanliga" pajskalet. Kul att du gillade det.

    fezalisa 15 augusti 2009

    Tack för ett recept på en annorlunda paj. Mycket gott med ris i botten. Alla gillade den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben