Köttfärspaj Jalapeños

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En succé på tjejmiddagen.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk tomatpuré
  • Chilipulver
  • Skivad jalapeños
  • 1 rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • 1 röd paprika
  • Riven ost
  • Olivolja
  • 3-4 msk tapenade med chili
  • Peppar
  • 1 persiljerot
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och smör i kuber i en matberedare. Häll på vattnet medan den går tills degen klumpar ihop sig. Tryck ut i en stor pajform. Förgrädda pajskalet i knappt 10 min i 200 grader.
    2. Fräs hackad rödlök i lite olivolja. När löken är glansig läggs köttfärsen i och fortsätt fräsa tills den är genomstekt. Hacka paprikan och riv persiljeroten grovt och vänd ner i färsen. Smaksätt med currypasta, sambal oelek, tapenade, tomatpuré, salt, peppar och chilipulvret. Låt det bli varmt.
    3. Fyll pajskalet med färsröran och häll den ihopvispade äggstanningen över. Garnera med jalapeños från burk jämnt över hela pajen efter egen smak (hett). Täck med riven ost. Grädda i ugnen i 200 grader tills den fått fin färg, cirka en halvtimme. Serveras eventuellt med en klick creme fraiche och isbergssallad bredvid.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben