köttfärspaj med äpple och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En paj med spännande smakkombinationer som är värd att testa.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½dl grahamsmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • ½ tsk salt
  • 1½ msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g nöt-, lamm- eller älgfärs
  • ½ purjolök
  • 100 g vitkål
  • 2 st äpplen
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk tabasco
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, matfett och salt. Blanda i vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ den kallt att vila.
    2. Skölj och strimla purjon och vitkålen fint. Riv äpplena grovt. Stek färs och purjo och krydda med curry. Lägg i kål, äpple och krydda med salt, peppar, tabasco och soja. Tillsätt eventuellt lite vatten om det ser torrt ut. Låt blandningen bli het.
    3. Kavla ut pajdegen och klä en ugnssäker form, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Lägg färsblandningen på degen och strö över riven ost. Grädda i 225° i ca 20 minuter eller till pajen fått färg och osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben