Köttfärspaj med avokado- och tomatsallad LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kan ätas varm, ljummen eller kall. Bra som utflyktsmat.

Ingredienser

  • 500 g färs
  • Smör eller kokosfett att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 dl majonnäs
  • 4 ägg
  • 150 g fetaost
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Fräs färsen i smör eller kokosfett. Skär paprikan i bitar och blanda ner i det frästa. Låt paprikan bli lite mjuk och lägg sedan det stekta i en bunke. Blanda ner majonnäs, ägg och smulad fetaost. Häll blandningen i en springform. Den kan behöva tätas med ett bakplåtspapper. Halvera tomaterna och lägg dem överst på pajen och tryck till dem. Grädda pajen ca 25 minuter. Skär cocktailtomaterna i halvor och avokadon i tärningar. Blanda tillsammans med olivolja, vinäger och salt och peppar.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben