Köttfärspaj med osttäcke

Serverar: 4 portioner

Behöver inte förgrädda pajskalet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Köttfärssås
  • 400 g köttfärs
  • 1 - 2 hackade lökar
  • 1 b krossade tomater
  • ( 1 - 2 pressade vitlöksklyftor)
  • Salt
  • Peppar
  • Osttäcke
  • 2 ägg
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 2 dl creme fraiche
  • Garnering
  • 1 grön paprika skuren i ringar
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen och tillsätt övriga ingredienser, låt puttra en liten stund.
    2. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en smord ugnsform. Fyll på med köttfärssåsen. Vispa ihop alla ingredienser till osttäcket och häll över pajen. Garnera med paprikaringar.
    3. Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.
    4. Servera med ett gott bröd och sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (3)

    Lena 16 februari 2008

    Kanon god paj Mvh Lena

    Mison 30 mars 2009

    Mmm vilken god paj! Gjorde dubbel sats. Stoppade i lite purjolök, och kryddade ganska rejält med Pepparmix. Till pajdegen tog jag hälften vetemjöl och hälften Grahams samt lite matlagningsyoghurt + att jag förgräddade det en liten stund. Bra vardagsmat som även räcker till ett par matlådor. Tack för receptet!

    Nickolinna 12 februari 2010

    Jag är inte så förtjust i köttfärspaj, blir lätt lite torr, men inte denna väldigt god. Jag hoppade dock över paprikan och saknade den inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben