Köttfärspaj med persilja

Serverar: 4-6 portioner

Väldigt smakfull paj. Servera till en sallad eller vitkålssallad

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 3 msk mjölk
  • Köttfärsfyllning
  • 1 stor gul lök
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 8 torkade tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl persilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 150 g riven ost med smak
  • Tillbehör
  • Sallad el vitkålssallad
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta ihop tille n deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca: 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
    3. Skala och finhacka löken. Stek färsen och löken brun och smulig i smör. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt svalna.
    4. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    5. Skär tomaterna i bitar. Bred ut färsen över pajbottnen. Lägg på tomaterna. Vispa ihop äggen med mjölken. Rör i persiljan, vitlöken och osten, salta och peppra.
    6. Häll blandningen över färsen och grädda tills pajen har stelnat och fått fin färg ca: 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen med en grönsallad eller vitkålssallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben