Köttfärspaj med skogssmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna paj är enkel att tillaga och går snabbt då pajdegen inte behöver vila.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3½ dl vetemjöl alt dinkelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 1 liten purjolök
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk Crème Bonjour med svampsmak
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 tomater eller 5-6 körsbärstomater
  • 1 påse riven västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gader. Smält smöret och rör ner mjölet och bakpulvret. Ev kan mer mjöl behöva tillsättas för att få lagom konsistens. En del av vetemjölet kan bytas ut mot fullkornsdito. Det ger en grövre struktur på pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i lite smör. Ta upp purjolöken och fräs köttfärsen i smör. Tillsätt Crème Bonjour och dijonsenap. Smaka av med timjan, salt och peppar. Låt puttra ihop några minuter.
    3. Fyll pajskalet med purjolök och köttfärsröran. Skiva tomaterna eller dela körsbärstomaterma i halvor och lägg dem på fyllningen. Strö riven ost över. Grädda i 15-20 minuter.
    4. Servera med en god sallad och gärna en klick turkisk yoghurt naturell eller smaksatt med lingonsylt.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (5)

    muminlotta 19 november 2009

    Jätte god paj! Vi gjorde den på jobbet och alla gav den högsta poäng, så det var inte sista gången. Kram Muminlotta!

    christincarlsson 18 april 2011

    God :)

    gunillas_ 25 maj 2011

    Jag måste tacka för detta goda receptet. Jag laddade hem tre olika recept med köttfärspaj som jag nu har gjort på prov i tre lördagar i rad. (inget tjatigt) Och detta receptet var det vi fastnade för mest. TACK!

    gunillas_ 13 augusti 2011

    I sommar har jag gjort din paj två gånger och det har blivit succé varje gång. Den är MYCKET god!

    Tiraa 25 november 2012

    Ingen höjdare tyvärr. Pajdegen smaka konstigt. Fyllningen var okej...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben