Köttfärspaj med sufflétäcke

Serverar: 6 portioner

En paj med en god köttfärsfyllning och sufflétäcke

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk oregano
  • Sufflétopp
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
    3. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Fräs färsen smulig i smör.
    4. Skala och hacka löken, skiva svampen. Låt fräsa med köttfärsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, chilisås och kryddor och koka i 10 minuter.
    5. Häll fyllningen i formen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda crème fraiche och senap och vänd ner i äggvitorna.
    6. Sänk temperaturen på ugnen till 200 rader. Bred över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben