Köttfärspaj med sufflétak

Serverar: 4 portioner

En verklig festpaj med ljuvlig smak. Lite ovanlig med sitt sufflétak smaksatt med senap. Vi äter den till vardag också bara för att den är så omtyckt i familjen. Går relativt snabbt att göra om man förbereder pajdegen dagen innan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 tsk vatten
  • Fyllning
  • 500 g nöt- eller älgfärs
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 1 burk konserverade skivade champinjoner à 200 g
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 hackade fasta tomater
  • 100 g mjuk vitlöksost
  • Sufflétak
  • 1 burk créme fraiche à 2 dl
  • 2 msk svensk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Klä en smord ugnssäker form eller pajform ca 27 cm i diameter med degen. Nagga pajbotten. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 min.
    2. Fyllning: Bryn färs, lök och väl avrunna champinjoner i smör i en stekpanna. Krydda. Tillsätt soja och tomater. Rör i osten. Bred ut färsröran i den förgräddade pajskalet.
    3. Sufflétak: Blanda crème fraiche med senap och persilja. Vispa vitorna hårda och vänd ner de försiktigt i créme fraiche-blandningen. Bred sufflésmeten över fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn i 200 grader ca 30 min.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben