Köttfärspaj mexicana

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 25 minuter

Jättegod paj som man kan laga till en fredagskväll.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 250 g blandfärs
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1½ tsk mexikansk kryddblandning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl paprika och chili crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 2 tomater, hackade
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en smord ugnssäker pajform, ca 24cm. Låt den sedan stå kallt i kylskåpet ca 30min.
    2. Bryn färsen tillsammans med purjolöken och paprikan. Krydda med salt, svartpeppar och mexikansk kryddblandning. Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
    3. Blanda crème fraiche, tomater och osten. Bred den över färsfyllningen. Ställ in i ugnen 200 grader. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben