Köttfärspanna med citrongräs

Serverar: 4 portioner

En doft från Fjärran Östern gör den här köttfärsröran med morot och massor av purjolök extra intressant. En god och lättlagad färsrätt för hela familjen.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • ½ dl torr sherry
  • 2 msk soja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ msk mald koriander
  • 1 nypa kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och halvera purjolöken på längden. Skölj väl och skär diagonalt i 2 cm stora bitar. Skala och finstrimla moroten. Skala och finhacka vitlöken. Skär av rotfästet på citrongräset och ta av de yttre, hårdaste bladen. Finhacka den inre, mjuka delen. Färskt citrongräs finns i asiatiska butiker eller i välsorterade livsmedelsaffärer. Det går bra att byta ut citrongräset mot 1 tsk fint rivet citronskal.
    2. Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna och stek färsen tills all vätska har ångat bort. Smula under tiden färsen med en gaffel.
    3. Tillsätt vitlök och citrongräs och fräs under omrörning. Tillsätt purjolök och morot och häll på sherry, soja och grönsaksbuljong. Blanda väl och rör om riktigt ordentligt i botten av stekpannan. Lägg på locket och låt puttra 10 minuter tills purjolöken är mjuk.
    4. Smaka av med salt, peppar, koriander och kajennpeppar. Servera med ris, äggnudlar eller vitt, osötat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben