Mexikanskt inspirerad köttfärspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Är du också trött på köttfärs kryddad tacokryddan från Santa Maria med alla sina tillsatser? Här är ett recept med mycket godare kryddning som är perfekt till din mexikanska afton (eller tacokväll om du så vill). Serveras med fördel med en ljus lager som dryck. Vill du ha den starkare är det bara öka mängderna efter smak.

Ingredienser

  • 300-350 g nötfärs
  • ½-1 dl färsk koriander
  • 1 färsk jalapño
  • 1 lagerblad
  • 400 g svarta eller röda bönor
  • ½ msk chilipeppar
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk torkad oregano (eller 3 msk färsk)
  • 1-2 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev. 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ev. ½ finhackad gul lök
  • ev. 1-2 hackade tomater
  • Instruktioner

    Hacka koriander och lök fint om den ska med. Bryn köttfärsen i smör på medelvärme tillsammans med löken utan att löken bränns. Rör runt med en trägaffel så köttfärsen smular sig. När den nästan är genomstekt tillsätt lite mer smör och tillsätt lagerblad, hel jalapeño, spiskummin och fortsätt fräs tills spiskumminen börjat lukta och köttfärsen är genomstekt. Sänk värmen till nästan lägsta temperatur. Tillsätt övriga ingredienser allt eftersom tillsammans med smör så de får fräsa snabbt innan de rörs in i köttfärsröran. (salt ska i sist), avsluta med hackad koriander och bönor (bönor från burk måste sköjas in de läggs i) samt tomater om de ska vara med. Rör om så att bönorna blir varma. Servera med något annat gott till, exempelvis tortillabröd och en ljus lager. Själv brukar jag göra majspannkakor (t.ex. detta recept http://www.ica.se/Recept/majsplattar-med-feta-och-kesorora-662729/) som tillbehör. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben