Köttfärspudding med kål och äpple

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig och god, dessutom billig!

Ingredienser

  • 450 g nötfärs
  • 450 g fläskfärs
  • 2 röda äpplen, krispiga
  • 2 lökar
  • 1/2 kålhuvud, litet
  • 2 ägg
  • 2 kokta potatisar, mosade
  • 3 msk mörk sirap
  • 50 g smör
  • 1 tsk kanel, malen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kålen och löken fint. Skala och skär äpplet i små bitar. Salta och peppra. Fräs kål, lök och äpple i smöret på medeltemperatur tills allt är mjukt. Tillsätt sirap och kanel och fräs i två minuter till så allting är väl blandat.
    2. Blanda köttfärs, fläskfärs, ägg, potatis, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen. Lägg allting i en limpform (för saftigare och mindre sammanhållen pudding) eller vanlig ungsform. Pensla ovansidan med lite sirap.
    3. Baka i 175 grader i 20 minuter, eller lite längre om du valt att baka i limpformen.
    4. Servera med potaismos och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben