Köttfärssoppa med ostplättar LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik soppa och goda ostplättar.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs av bra kvalité
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk worcestersås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • Smör
  • 3 dl ost
  • 3 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • Servera med crème fraiche
  • Instruktioner

    Köttfärssoppa: Smält smöret och låt den hackade löken steka mjuk. Blanda i färs, kryddor och worcestersås och stek tills färsen är genomstekt. Häll på tomater och vatten. Koka ungefär en halvtimme innan du smakar av. Toppa med en klick crème fraiche vid serveringen om du vill. Ostplättar (hoppa över detta tillbehör om du vill vara strikt mejerifri): Riv en smakrik ost och blanda ihop med ägg, majonnäs och så mycket oregano du gillar. Dutta matskedsstora klickar av smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt, eller använd muffinsformar av silikon. Grädda hastigt i ugnen på ca 200 grader i ca 5 minuter. Vakta noga, så de inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben