Köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod köttgryta, jag lovar!

Ingredienser

  • 500 gram grytbitar
  • 2 msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • ca 5 dl mjölk
  • ca 4 normalstora morötter
  • ½ dl persilja, fryst
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikakrydda
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    Skala morötterna och lägg dom i en gryta och låt dom koka tills dom är färdiga, tar cirka 20 minuter. Jag brukar skära isär grytbitarna till en lagom stora bitar för jag tyckeratt de kan vara för stora i bland. Sen kan du börja steka grytbitarna så att de blir genomstekta. Skär löken i så stora eller små bitar som du helst önskar, och bryn den tillsammans med grytbitarna. Skär tomaterna i bitar. Blanda ihop mjöl och mjölk tills mjölet är helt upplöst. Häll sedan redningen i pannan, över grytbitarna. Sänk plattan så att det får puttra på låg värme. Tillsätt tomaterna och morötterna. Häll i ketchupen och sojan och rör om. Om det blir för tjockt tillsätt mer mjölk. Tillsätt salt och peppar och övrig krydda tills du tycker att det smakar gott. Toppa med persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    kaarina1 19 januari 2009

    Tack det var verkligen jättegott, laga till det idag.

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben