Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Jättegod köttgryta, jag lovar!
Skala morötterna och lägg dom i en gryta och låt dom koka tills dom är färdiga, tar cirka 20 minuter. Jag brukar skära isär grytbitarna till en lagom stora bitar för jag tyckeratt de kan vara för stora i bland. Sen kan du börja steka grytbitarna så att de blir genomstekta. Skär löken i så stora eller små bitar som du helst önskar, och bryn den tillsammans med grytbitarna. Skär tomaterna i bitar. Blanda ihop mjöl och mjölk tills mjölet är helt upplöst. Häll sedan redningen i pannan, över grytbitarna. Sänk plattan så att det får puttra på låg värme. Tillsätt tomaterna och morötterna. Häll i ketchupen och sojan och rör om. Om det blir för tjockt tillsätt mer mjölk. Tillsätt salt och peppar och övrig krydda tills du tycker att det smakar gott. Toppa med persilja.
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Tack det var verkligen jättegott, laga till det idag.