Köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fick smaka av en vän.

Ingredienser

  • 250 g oxkött av bringa, bog eller rev
  • 250 g lammkött
  • 250 g skinkstek
  • 150 g bacon
  • 2 gula lökar
  • 10-12 oliver
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1½ dl korinter
  • 5 dl rödvin
  • 2½ dl grädde
  • 1 dl konjak
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 º. Skär köttet i tärningar, inte för stora. Hätta upp olivoljan i en strekgryta och fräs köttet tills det får fin färg runt om. Skala och hacka löken och skär baconet i strimlor, blanda ner det i grytan. Kärna ur oliverna, lägg ner dem i grytan tillsammans med korinterna, timjan och salt. Höll på vinet, lägg lock på grytan och sätt in den i ugnen i ca 40 minuter. Sila av skyn i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och häll på grädden. Smaksätt med grönpeppar, konjak och salt. Häll tillbaka såsen över köttet och låt grytan sjuda i ytterligare 20 minuter. Servera med kokt ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben