Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Fick smaka av en vän.
Sätt ugnen på 200 º. Skär köttet i tärningar, inte för stora. Hätta upp olivoljan i en strekgryta och fräs köttet tills det får fin färg runt om. Skala och hacka löken och skär baconet i strimlor, blanda ner det i grytan. Kärna ur oliverna, lägg ner dem i grytan tillsammans med korinterna, timjan och salt. Höll på vinet, lägg lock på grytan och sätt in den i ugnen i ca 40 minuter. Sila av skyn i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och häll på grädden. Smaksätt med grönpeppar, konjak och salt. Häll tillbaka såsen över köttet och låt grytan sjuda i ytterligare 20 minuter. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...