Köttgryta

Serverar: 4 portioner

En mustig gryta

Ingredienser

  • 500 gram grytbitar av nötkött
  • 5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk fond gärna vin&kött från Knorr
  • 100 gram färska champinjoner
  • 2 st morötter
  • 2 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna till de får gyllene färg 2. Koka upp vatten, smulad buljongtärning och fond i en stur stekgryta. 3. Lägg i det brynta köttet i den stora grytan och lägg i lagerbladen. Låt småkoka i minst en timme. 4. Dela löken i ganska rejäla bitar och morötterna i ca 1/2 cm stora bitar. Låt detta koka med ytterligare ca 15 minuter. 5. Klyfta champinjonerna och lägg i de en stund så de får koka med. 6. Red av med mjöl & vatten ifall du tycker att det behövs. Smaka av och salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben