Serverar: 4 portioner
En mustig gryta
1. Bryn grytbitarna till de får gyllene färg 2. Koka upp vatten, smulad buljongtärning och fond i en stur stekgryta. 3. Lägg i det brynta köttet i den stora grytan och lägg i lagerbladen. Låt småkoka i minst en timme. 4. Dela löken i ganska rejäla bitar och morötterna i ca 1/2 cm stora bitar. Låt detta koka med ytterligare ca 15 minuter. 5. Klyfta champinjonerna och lägg i de en stund så de får koka med. 6. Red av med mjöl & vatten ifall du tycker att det behövs. Smaka av och salta och peppra efter smak.
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...