Köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Bästa bjudgrytan!

Ingredienser

  • Ca 700 g nötkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipeppar
  • 1 msk vetemjöl+vatten (redning)
  • 2 små paprikor -röd och gul
  • 150 g champinjoner
  • Ca 15 syltlökar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, fräs i en gryta. Skär köttet i strimlor, bryn och lägg över i grytan. Häll i buljong, vin och vatten. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Koka ca 40 min, red av.
    2. Blanda ner fräst paprika och svamp. Koka 5 min. Lägg i syltlök och persilja.
    3. Serveras med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (2)

    flabban 11 augusti 2011

    En mycket god gryta. Hade inget rödvin hemma, den blev god iallafall. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    burton64 15 maj 2012

    där satt den.......toppengott....tack för de receptet.....

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben