Köttgryta

Serverar: 4 portioner

Då den väl är i ugnen så sköter den sig själv. Gjort den i många år och mycket omtyckt.

Ingredienser

  • 400 g nötkött
  • 400 g fläskkött
  • 1 gul lök
  • 100 g mjukost med vitlökssmak
  • 1 Musta Pekka ost
  • Salt
  • Mjöl
  • Vatten
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten 10 minuter. Bryn köttet i stekpanna. Varva kött och lökringar i lergrytan. Vitlöksoster och Musta Pekka osten skäres i bitar och lägges i. Strö mjöl över. Sist slås vatten över. Sätt in grytan i kall ugn i 200 grader. Då grytan är nästan färdig slås grädden över. .

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (2)

    lingonhink1 13 maj 2012

    Jätte gott,!! Tog vanlig mjukost och använde viltöks klyfor samt en färskost med svartpeppar. Serverade med pressad potatis. Mina gäster var super nöjda. Tack för ett gott recept =)

    monci 23 augusti 2012

    Roligt att ni tyckte om den. Gick säkert lika bra med den osten eller ostarna du gjorde

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben