Serverar: 4 portioner
Då den väl är i ugnen så sköter den sig själv. Gjort den i många år och mycket omtyckt.
Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten 10 minuter. Bryn köttet i stekpanna. Varva kött och lökringar i lergrytan. Vitlöksoster och Musta Pekka osten skäres i bitar och lägges i. Strö mjöl över. Sist slås vatten över. Sätt in grytan i kall ugn i 200 grader. Då grytan är nästan färdig slås grädden över. .
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Jätte gott,!! Tog vanlig mjukost och använde viltöks klyfor samt en färskost med svartpeppar. Serverade med pressad potatis. Mina gäster var super nöjda. Tack för ett gott recept =)
Roligt att ni tyckte om den. Gick säkert lika bra med den osten eller ostarna du gjorde