Köttgryta med fläsk

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Långkok. Mustig och god köttgryta med fläsk.

Ingredienser

  • 700 hg högrev eller märgpipa
  • 3 hg rökt fläsk
  • 3 hg rimmat sidfläsk
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 7-8 vitpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2-3 färska tomater
  • 5-7dl vatten
  • Instruktioner

    Skär köttet i ca 2cm kuber och bryn det runt om. Lägg i kastrull. Krossa vitlöken. Bryn lök, vitlök och paprika. Lägg i grytan tillsammans med vitpeppar och svartpeppar, lagerblad och salt. Slå på vatten. Låt koka i ca 1 timme. Tärna fläsket. Bryn därefter det rökta och rimsaltade fläsket och lägg i det i grytan. Koka ytterligare 30 minuter. Tärna tomaterna och lägg i dem i slutet av koktiden.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben