Köttpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Familjens favorit.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 5 hg innanlår
  • 2 st gula lökar
  • 2 st burkar champinjoner (hela)
  • Smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit eller svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk senap
  • 1 tsk soja
  • 2 dl grädde
  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pajdegen som du sedan ställer i kylskåpet under tiden dom du gör fyllningen. 2. Skär köttet i bitar 1,5x1,5 cm. 3. Hacka löken 4. Smält smör i en kastrull och bryn köttet och löken tillsammans i några minuter. 5. Häll i champinjonerna, tomatpurén, senapen, sojan och grädden. Salta och peppra efter behag. Låt koka i cirka 20 minuter. 6. Häll köttröran i en smord form med höga kanter. 7. Kavla degen och lägg den sedan som ett täcke över köttröran. Nagga degen med en gaffel och pensla den med ägg. 8. Grädda i 225 grader tills degen fått en fin gyllenbrun färg (ca 20-30 minuter). 9. servera tillsammans med grönsallad och rostat bröd.

    Liknande recept

    3.7
    50 min
    4-6
    2 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben