Köttsoppa på älg

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 3 timmar

Gjorde den igår,, underbart gott! Jag lovar, sonen(kocken) sa att de va en 10a! ;o)

Ingredienser

  • 1 kg älgkött med ben(hals eller ryggbit)
  • 5 morötter
  • 1 lök
  • 1 purjolök
  • 20 kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit sellerirot
  • Blomkål
  • 1 köttbuljong tärning
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med saltet innan du lägger i köttet ( då slipper du skumma), låt koka några timmar till köttet släpper benet. Dela grönsakerna i rätt stora bitar. Lägg i kålrot och allt utom morötter och blomkål och hälften av purjolöken..
    2. Låt koka en stund, ta upp köttet och låt svalna en stund så det går att dela upp i lagom bitar. Lägg i resten av grönsakerna och köttet, smaka av.
    3. Ta ev, lite hackad persilja i, gott det också! LYCKA TILL!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben