Kokos- och chokladcheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Kokos, mjölk och mörk rom utgör basen i den här goda fyllningen. Ljuvligt krispig chokladbotten och ett moln av kokosgrädde på toppen. Kan det bli godare?

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • Ca 200 g chokladkex, t ex Oreco utan fyllning
  • 2 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 800 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 stora ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk mörk rom
  • Topping
  • 5 dl vispgrädde
  • 2½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen.
    2. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexsmulor och kokosflingor i en mixer med kniven isatt eller krossa kexen för hand och blanda sedan krosset med kokosflingorna. Tillsätt smöret och blanda väl.
    3. Häll smulblandningen i formen och tryck ut till en tunn botten. Grädda bottnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
    4. Gör fyllningen. Vispa färskosten med strösocker och vaniljsocker.
    5. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning i ostblandningen. Tillsätt gräddfil, kokosmjölk och rom. Rör så att allt blandas.
    6. Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 1 timma och 15 minuter. Låt kakan svalna i rumstemperatur innan den sätts in i kylen för att kallna helt.
    7. Gör toppingen. Häll vispgrädde och kokosflingor i en kastrull och låt koka upp. Låt vätskan kallna i rumstemperatur. Sila bort kokosen och pressa ur all vätska. Låt grädden bli helt kall, gärna i kylskåp.
    8. Vispa kokosgrädden och dekorera den kalla kakan med den. Strö över de rostade kokosflingorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben