Kokosflarn med röda vinbär

Serverar: 4 portioner

Segknäckiga flarn med syrliga vinbär och krämigt söt vaniljkesella. 227 kalorier per portion

Ingredienser

  • 200 g röda vinbär
  • 1 dl vaniljkesella
  • Kokosflarn
  • 1 msk smör-& rapsolja
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 ½ dl riven kokos
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en plåt med smöroljan.
    2. Vispa ihop ägg och socker, blanda i kokos och mjöl. Klicka ut små flarn på plåten. Grädda flarnen gyllene i ugnen 8 minuter. Lossa dem omedelbart från plåten med en upp- och nedvänd osthyvel eller stekspade.
    3. Skölj och ansa vinbären, spara några kvistar till garnering. Bryt flarnen i munsbitar, varva dem med bär och kesella på tallrikar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben